Yleisöluento : taiteilija Jan-Olof Mallander :

H.H.14th Dalai Laman ensimmäinen vierailu Suomessa vuonna 1988

Sunnuntaina : 20.10.2019., Kello : 13.00

Töölön kirjasto

Mika Waltari sali, 4:s kerros

Topeliuksenkatu 6

Järjestäjä : Suomalais-Tiibetiläinen Kulttuuriseura ry

……………………………………………………………………….

FM Kaisa Tolvanen : Luento : Tiibetin buddhalaisuuden tulo Suomeen
Aika : Sunnuntai 15.9.2019, Kello : 13.00
Paikka: Töölönkirjasto Mika Waltari sali, neljäs kerros Topeliuksenkatu 6 00250 Helsinki

Tervetuloa kiinnostavalle luennolle !

……………………………………………………………………….

Kulttuurikahvila

Kunnianarvoisa Arjia Thubten Lobsang Rinpoche:
“Buddhist Sacred Art”
Sunnuntaina 19.5. klo 13-15
Töölön kirjasto Mika Waltari -sali
Tilaisuuden järjestää Suomalais-tiibetiläinen kulttuuriseura. Tulkkaus suomeksi.

Kulttuurikahvila

“Surviving the Dragon – A Tibetan Lama’s Account of 40 Years under Chinese Rule”

Maanantaina 20.5. klo 17–19Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki)Tutkija Albion Butters haastattelee Arjia Rinpochea hänen elämäkertaansa liittyen. Tilaisuuden järjestää Helsingin yliopiston uskontotieteen oppiaine. Tilaisuus on englanninkielinen.ARJIA RINPOCHE on yksi merkittävimmistä Tiibetistä paenneista buddhalaisista opettajista. Kahden vuoden iässä hänet tunnistettiin Lama Tsongkhapan isän jälleensyntymäksi ja hänestä tuli Itä-Tiibetissä sijaitsevan, 1500-luvulla perustetun, Kumbumin luostarin apotti.Kulttuurivallankumouksen aikaan Arjia Rinpoche joutui pakkotyöhön 16 vuodeksi. Kulttuurivallankumouksen jälkeen hän pääsi palaamaan Kumbumin luostariin, jonka apottina hän toimi 20 vuoden ajan. Rinpochen johdolla Kumbumia remontoitiin laajasti, luostariopetus käynnistettiin uudelleen ja monia yhteiskunnallisia ohjelmia alueella pantiin alulle.

Poliittisen ilmapiirin kiristyttyä vuonna 1998 Arjia Rinpoche pakeni Tiibetistä Yhdysvaltoihin, jonne hän perusti buddhalaisen keskuksen (Tibetan Center for Compassion and Wisdom) Mill Valleyhin Kaliforniaan. Vuonna 2005 Dalai Lama nimitti hänet johtajaksi Bloomingtoniin Indianaan perustettuun Tibetan Mongolian Buddhist Cultural Center (TMBCC) -keskukseen.

Rinpoche on opiskellut useiden perimyslinjan opettajien, kuten Dalai Laman, Panchen Laman ja Gyayak Rinpochen johdolla ja saanut läpi elämänsä korkeimpaa opetusta buddhalaisesta filosofiasta, harjoituksesta, taiteesta ja arkkitehtuurista. Arjia Rinpochella on mongolialaiset sukujuuret.

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiin!